fokklein

 

Op 23 november 2013 organiseert de stichting Focquenbroch het tweede Focquebroch café. Het zal net als in 2010 een laagdrempelige bijeenkomst zijn in een informele sfeer, waarbij er volop gelegenheid is onderling contact te leggen of weer eens goed bij te praten.

Voor de inhoudelijke component van de middag mikken we op een aantal korte lezingen in PechaKucha-vorm. PechaKucha is een moderne, strikt gereguleerde vorm van een lezing met lichtbeelden die in 2003 ontstaan is in Japan. Een letterlijke vertaling van de term is "prietpraat".
Bij een PechaKucha bestaat de lezing uit een sequentie van 20 lichtbeelden die ieder (geheel automatisch) 20 seconden worden getoond. De spreker houdt zijn verhaal synchroon met de beelden. Een lezing duurt derhalve precies 6 minuten en 40 seconden. Deze vorm van presenteren dwingt de spreker zowel creatief als to the point te zijn.
De stichting PechaKutcha Nederland (www.pechakucha.nl) organiseert PetchaKutcha-avonden door het hele land. Op Youtube zijn talloze voorbeelden van PechaKutcha's te vinden.

Het leek ons aardig deze moderne presentatievorm te koppelen aan ons oude onderwerp. Focquenbroch en Uleaus experimenteerden tenslotte ook met bijzondere versvormen. Op deze manier krijgen de toehoorders ook een breed scala aan onderwerpen langs en de beperkte omvang van de lezing leent zich ook goed om wat kleinere onderwerpen te behandelen. Dit laatste verlaagt hopelijk de drempel voor studenten om iets uit hun onderzoeksnota te komen presenteren.

Omdat het beeldmateriaal over Focquenbroch c.s. niet voor het oprapen ligt, zoals bij de actuele onderwerpen die doorgaans behandeld worden in een PechaKutcha, bieden wij de sprekers als compromisvorm de MezzoKutcha aan. Hierbij toont de spreker 10 lichtbeelden ieder 40 seconden.

Wij nodigen potentiele sprekers van harte uit contact op te nemen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via dit adres kan ook nadere informatie worden aangevraagd.

Zet hoe dan ook het Focquenbroch Café op 23 november 2013 alvast in uw agenda