fokklein

 

Op zaterdag 16 april 2016 zal Willem van Focquenbroch virtueel met zijn geliefde Maria van Sypesteyn herenigd worden. Op die dag namelijk organiseert de Stichting Willem Godschalck van Focquenbroch een bijeenkomst op Kasteel-Museum Sypesteyn te Loosdrecht, waar Bas de Ligt in de ‘Lage Zaal’, bij het portret van Maria, zal spreken over Focquenbroch en Sypesteyn en Karel Bostoen over Focquenbroch en de liefde. Voorafgaand aan de lezingen krijgt u de mogelijkheid onder deskundige begeleiding deel te nemen aan een rondleiding door de monumentale kasteeltuin. Aansluitend aan de lezing kunt u desgewenst worden rondgeleid door het kasteel. In de pauze en bij de borrel is er alle gelegenheid om elkaar te spreken.

Voor vrienden van onze stichting is de bijeenkomst zelf gratis. Wel echter moet er toegang worden betaald voor het Kasteel-Museum (€ 9,00 of museumjaarkaart). Aan degenen die geen vriend van de stichting zijn, vragen wij daarnaast een bijdrage van € 10,00 in de kosten.

De koffie en thee bij deze bijeenkomst zijn voor rekening van onze stichting. In samenwerking met Spoon, de vaste cateraar op Sypesteyn, kunnen wij u bij intekening een lunch en/of een diner tegen gereduceerde prijs aanbieden. Nadere informatie daarover vindt u op het aanmeldingsformulier. Overige consumpties kunt u ter plaatse bestellen.

Het totale programma ziet er als volgt uit:

12:00 ontvangst in de gewelfkelder van Kasteel-Museum Sypesteyn, mogelijkheid tot lunch
13:00 rondleiding door de tuin
14:00 theepauze in de gewelfkelder
14:30 lezingen in de ‘Lage Zaal’
15:45 rondleiding door het kasteel
17:00 borrel in de gewelfkelder
18:00 sluiting, mogelijkheid tot diner

In verband met de brandweervoorschriften is het aantal deelnemers aan de bijeenkomst gemaximeerd op veertig. De rondleiding door het kasteel is gemaximeerd op twintig deelnemers en momenteel volledig volgeboekt. U kunt eventueel in plaats hiervan deelnemen aan een rondleiding voor algemeen publiek om 12:00 uur.

Voor deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden (en eventueel onverhoopt afmelden) tot uiterlijk 6 april. Bij overschrijding van het maximale aantal deelnemers zullen plaatsen worden toegewezen op volgorde van aanmelding.

Voor aanmelding kunt u het aanmeldingsformulier invullen (op de PC of tablet met Adobe Reader, of met de hand) en sturen naar:
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of naar
Postadres: Kerkpad zuidzijde 134, 3764 AV, Soest.

Download HIER het aanmeldingsformulier.

Het kasteel-museum is gelegen aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht. Telefoon: 035 582 3208. Zowel per auto als per openbaar vervoer is het goed bereikbaar. Parkeren kan naast het kasteel, achter het voormalige ‘De Schutse’, of even verder achter de Sijpekerk (deze staat schuin tegenover het Kasteel-Museum Sypesteyn). Er is voldoende parkeergelegenheid.
U kunt ook per bus komen:
Vanaf NS-station Utrecht-Overvecht, lijn 122, halte Nederlands Hervormde Kerk, duur circa 30 minuten (stopt op 150 meter van het kasteel).
Vanaf NS-station Hilversum, lijn 104, halte Nieuw-Loosdrechtsedijk, duur circa 30 minuten en vervolgens ruim 5 minuten lopen.